Vores historie

1971/1975 – Etablering
Grundstenen til Scaniro blev lagt tilbage i 1971, hvor automekaniker Bent Jensen, sideløbende med sit fuldtidsarbejde, begyndte at arbejde med karrosseridele til biler i garagen hjemme på Golfvej i Fjerritslev. Her etablerede han firmaet ’Fjerritslev Karosseridele’, og det viste sig hurtigt, at der var et marked for skæringsdele til biler. Kunderne strømmede til, og fire år senere var ordrebogen så spækket, at Bent valgte at sige sit job op for at dedikere alle sine kræfter til Fjerritslev Karosseridele. Sparepengene blev investeret i et nyt, flot værksted på Mågevej, og så blev der ellers produceret karosseridele i stor stil.

1996 – Ejerskifte
Godt 20 år senere, i 1996, overtog sønnen Keld Jensen virksomheden, og med ejerskiftet fulgte en ny strategi. Fra udelukkende at have været producent af karosseridele, blev virksomheden nu underleverandør på stål, med særligt fokus på tyndpladeproduktion til dansk industri. Samme år skiftede virksomheden lokation til større lokaler på Håndværkervej i Fjerritslevs industrikvarter.

2006 – Fusion
I 2006 valgte Keld at fusionere med Rabamis produktionsafdeling, der på daværende tidspunkt stod over for en outsourcing. Firmanavnet blev ændret til Scaniro, og to af Rabamis medarbejdere,  Lars Ole Rærup og Michael Ranch Kornum, indtrådte i virksomheden som medejere. Med en medarbejderstab, der nu var vokset fra 8 til 35 ansatte, en udvidet kundeportefølje og en stærkt stigende efterspørgsel på Scaniros produkter, var der behov for mere plads at boltre sig på. Samme år flyttede Scaniro derfor sine aktiviteter til den anden side af vejen og over i de nuværende bygninger, der i dag huser hele Scaniros produktion og administration.

2022 – Ejerskifte
I januar 2022 valgte Lars Ole Rærup og Michael Ranch Kornum at gå på pension og i samme ombæring sælge sine ejerandele til Rene Pedersen og Niklas Mejdahl Jensen. Rene er udelukkende indtrådt som investor i ejerkredsen, mens Niklas indtræder både som medejer og salgsdirektør i virksomheden. Niklas er i øvrigt Kelds svigersøn, så Scaniro er nu igen en ren familiedrevet virksomhed. 

I dag udfører Scaniro ikke længere kun pladearbejde. Vi fremstiller og bearbejder primært metalkomponenter i både små og store seriestørrelser og i flere forskellige former for metal. Vi er leveringsdygtige i hele værdikæden fra idé og prototypefremstilling, over produktion og overfladebehandling, til montering, emballering og levering, og vores kundeportefølje tæller kunder fra flere forskellige industrier i både Danmark og Europa.